Urn kopen? Waar moet u op letten?

02 maart 2017

Bij Uitvaartwinkel.nl vindt u urnen in allerlei verschillende vormen en maten. Een urn kunt u thuis bewaren, maar ook bijzetten in een urnentuin, een urnengraf of in een columbarium. De meeste mensen kiezen voor keramische urnen of metalen urnen. Maar wist u ook dat er bijvoorbeeld natuurstenen urnen, houten urnen en glazen urnen bestaan? Hieronder vindt u meer informatie over onze urnen, zodat u een urn kan kiezen die het beste bij u en uw overleden dierbare past.


Waar moet u op letten?

In een urn bewaart u (een deel van) de as van een overleden dierbare. In onze webshop bieden wij verschillende soorten urnen aan. Maar waar moet u op letten bij het aanschaffen van een urn en welke urn past precies bij uw wensen? Hierover geven wij u graag een aantal adviezen.

  • Moet alle as in één urn worden gedaan?
  • Welke afmetingen mag de urn hebben?
  • Welke soorten en vormen zijn er?
  • Wat kost een urn?
  • Waar kunt u een urn neerzetten?

 

 

Moet alle as in een urn worden gedaan?

U kunt de as (of een gedeelte daarvan) in een urn bewaren. U kunt ook een deel van de as verstrooien of bewaren in een mini urn. Op die manier hebben bijvoorbeeld alle kinderen een blijvende herinnering aan hun overleden ouder. Ook is het mogelijk om as in een assieraad te laten verwerken. Denkt u hierbij aan een ringhanger of bedel. Natuurlijk kunt u ook de asbestemmingen combineren. Zo kunt u een deel van de as verwerken in een asring en de rest bewaren in een urn.

 

Welke afmetingen mag de urn hebben?

Wij hanteren doorgaans de vuistregel om een urn met een inhoud van 3,5 liter te kiezen voor een volwassene. Voor een overleden kind moet u rekenen op een urn met een inhoud van 1,8 liter. Als u meer informatie wilt, kunt u ook altijd contact opnemen met onze klantenservice. We helpen u graag.

 

Welke soorten en vormen zijn er?

De afmetingen en inhoud van de urn zijn heel belangrijk. In onze webshop vindt u verschillende soorten urnen. Wij hebben onder andere handgemaakte urnen in de vorm van een beeld, hartvormige urnen en duo urnen. Zo kunt u een urn vinden die perfect bij uw wensen en die van uw overleden dierbare past.

 

Wat kost een urn?

U vindt bij ons al een budget urn vanaf € 40,- en een mini urn vanaf € 27,50,-. De urnen in onze webshop vallen in verschillende prijsklassen en alle prijzen zijn inclusief btw. Bovendien betaalt u bij ons geen verzendkosten.

 

Waar kunt u een urn neerzetten?

Niet alle urnen kunnen buiten geplaatst worden. Sommige materialen kunnen namelijk tijdens de vorstperiode gaan barsten. Daarom is het verstandig om vooraf te bedenken waar u de urn wilt plaatsen. Wij adviseren ook om naar de afmetingen van de urn te kijken. Als u een urn in een urnenmuur wilt zetten, dan moet de urn in een mis passen. In onze webshop vindt u altijd de afmetingen van onze urnen.

 

Materialen

In ons uitgebreide assortiment vindt u urnen in verschillende soorten en maten, maar ook in verschillende materialen. Erg populair zijn urnen van:

 

Afhankelijk van de materiaalsoort kunnen wij de urn ook graveren of beschilderen. Op de meeste urnen kunt u een gedenkplaatje plaatsen.

Hiernaast is voor veel mensen de kleur van de urn heel belangrijk. U kunt in onze webshop bekijken welke mogelijkheden wij hebben. Omdat veel urnen met de hand worden gemaakt, kan het zijn dat de kleur enigszins afwijkt van de afbeelding in onze webshop. Als u speciale wensen heeft, kunt u altijd contact opnemen met ons.

 

Bijzondere urnen 

 

 

Bio urnen

Steeds meer mensen vinden tijdens hun leven duurzaamheid en het milieu belangrijke zaken. Ook na de dood kan op milieuvriendelijke wijze afscheid worden genomen, bijvoorbeeld met een bio urn. Deze urn bestaat uit organische materialen en is daardoor 100% biologisch afbreekbaar. Biologische urnen zijn niet schadelijk voor het milieu en kunnen het beste begraven worden.

Bekijk de bio urnen

 

Baby/kinder urnen

Soms is het leven al ten einde voordat het goed en wel heeft kunnen beginnen. Hoe moeilijk het ook is, in dat geval heeft u mogelijk een baby of kinder urn nodig. Baby/kinder urnen zijn in veel verschillende kleuren beschikbaar, zoals lichtblauw en zachtroze. Van beertjes tot wiegjes en ballonnetjes tot hartjes, bij ons vindt u altijd iets wat aan uw wensen voldoet.

Bekijk de baby/kinder urnen

 

Mini urnen

Niet alle as hoeft in één urn bewaard te worden. As kan ook heel goed in meerdere mini urnen gedaan worden. Op die manier hebben bijvoorbeeld alle kinderen een blijvende herinnering aan hun overleden ouder. Daarnaast kunt u mini urnen dankzij hun kleine formaat ook gemakkelijk meenemen.

Bekijk de mini urnen

 

Budget urnen

Op Uitvaartwinkel.nl vindt u altijd een geschikte urn, ongeacht uw budget. Daarom hebben wij budget urnen om de kosten urn laag te houden. Budget urnen zijn vaak gemaakt van keramiek, staal, koper of aluminium. Veel modellen zijn zo ontworpen dat de asbus van het crematorium erin geschoven kan worden.

Bekijk de budget urnen

 

Urn vullen

U kunt de urn zelf vullen of dit door een uitvaartverzorger of het crematorium laten doen.

 

Urn zelf vullen

Wanneer u de urn zelf wilt vullen, raden wij aan om de tijd te nemen hiervoor. U kunt de volgende stappen volgen wanneer u een urn gaat vullen:

 

  • Zorg ervoor dat u op een vlakke ondergrond werkt;
  • Leg een groot vel papier, bijvoorbeeld een krant, op de ondergrond;
  • Zet de urn op het papier;
  • Giet voorzichtig de as in de urn;
  • Als er as naast de urn is gekomen kunt u de urn van het papier halen. Vervolgens pakt u voorzichtig het papier op en kunt u de as in de urn schenken.

 

Naast de bovenstaande stappen, hebben wij ook een filmpje waarin het vullen van een urn wordt gedemonstreerd en uitgelegd. Bekijk het filmpje hieronder.

 

Urn laten vullen

Wanneer u een urn wilt laten vullen, kunt u contact opnemen met ons. Wij kunnen u dan doorverwijzen naar het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum of crematorium.

 

Contact

Heeft u een vraag, tip of opmerking? Neemt u dan gerust contact met ons op.