Urn ketting: uw overleden dierbare altijd dichtbij

16 november 2017

Hoe u in drie stappen een beetje as van uw overleden dierbare aan een kettinkje op uw hart kunt dragen.

Wist u dat het sinds enkele jaren mogelijk is om de as van een overleden persoon op te delen? Zo kunt u de as meerdere bestemmingen geven. Een klein beetje kunt u bijvoorbeeld gebruiken om te verwerken in een sieraad of meerdere sieraden, de rest kunt u in een urn bewaren of uitstrooien. Bij Uitvaartwinkel vindt u een groot assortiment aan urn kettingen, ook wel ashangers, maar ook asbedels, -ringen en -armbanden. In een as hanger aan een mooie ketting kunt u uw overleden dierbare altijd dichtbij uw hart dragen. Hoe u deze urn ketting vormgeeft is helemaal aan u.

1. Kies een mooie hanger voor de urn ketting

Kijk eens rond op Uitvaartwinkel.nl en bekijk de verschillende prijzen, materialen en vormen ashangers. Al deze hangertjes worden gemaakt van wit-, rosé of geelgoud, of zilver. Een speciale glazen hanger, of een bestaande diamant vullen met een beetje as is ook mogelijk. De geselecteerde juweliers en edelsmeden gaan met passie en respect te werk om het mooiste aandenken te maken. Kies voor een vorm die bij uw herinnering aan uw overleden dierbare past. Er zijn hartjes, met of zonder zirkonia steentjes, maar ook vlindertjes, dolfijntjes, een traanvorm of abstractere vormen om uw verlies weer te geven. Een prachtige herinnering aan uw overleden echtgenoot is bijvoorbeeld de bewerkte trouwring met asbolletje. Wanneer u iemand hebt verloren aan borstkanker kunt u kiezen voor het pink ribbon hangertje. Sommige hangers worden geleverd inclusief een lederen collier of een gouden of zilveren kettinkje; andere hebben dat niet.

 

2. Personaliseer uw urn ketting

Per model zijn er verschillende mogelijkheden om het hangertje te personaliseren. Platte ashangers zijn bijvoorbeeld geschikt om er een persoonlijke tekst op te laten graveren, maar bewerkte hangers niet. Kijk per hanger wat mogelijk is. Bij het bestellen kunt u kiezen voor verschillende personalisatie-opties.

  • Vullen: zelf, met of zonder vulsetje? Of laat u het liever doen, voor een meerprijs?
  • Graveren: soms is er de keus om één of meerdere regels tekst te laten graveren.
  • Afmetingen: sommige hangers komen in verschillende maten.
  • Edelmetalen: bij enkele urn kettingen heeft u de keuze uit verschillende edelmetalen.
  • Kleur: bij glazen ashangers kunt u kiezen uit meerdere kleuren.

3. Vullen met as

Zoals beschreven in stap 2, kunt u (vaak) kiezen of u de urn ketting wilt laten vullen door de edelsmid of juwelier, of dat u het liever zelf doet. De meeste hangers zijn eenvoudig zelf te vullen, vooral met het vulsetje dat u erbij kunt kopen. Het is een precisiewerkje, maar bij elke hanger wordt zorgvuldig uitgelegd hoe u hem kunt vullen en sluiten. Wilt u de hanger laten vullen, dan kan dat voor een meerprijs. Na bestelling ontvangt u een e-mail met uitleg over het opsturen van de as.  

 

Een speciale herinnering

Na het vullen van de ashanger heeft u een prachtig aandenken aan uw dierbare. U kunt een urn ketting cadeau doen aan andere nabestaanden of zelf bij u dragen. Omdat er maar een klein beetje as nodig is voor in het hangertje kunt u zelfs meerdere assieraden laten maken of de rest alsnog uitstrooien. We raden aan om altijd een beetje as te bewaren, voor het geval dat u uw urn ketting verliest.

Heeft u nog hulp nodig bij het vinden van een mooie asbestemming, of het vormgeven van de herinnering aan uw dierbare? Of heeft u nog vragen over onze ashangers?

U kunt altijd inspiratie opdoen op www.uitvaartwinkel.nl, per chat contact met ons opnemen, of tijdens kantoortijden met ons bellen op 0800-7236274.