Top 6 bijzondere urnen

22 februari 2017

Veel mensen zetten een urn thuis neer. Wanneer u dit geen prettig idee vindt, zijn er ook verschillende opties buitenshuis, zoals een urnengraf of een urnenmuur. Of u kunt in uw tuin een deel inrichten als herinneringsplek. Wilt u graag echt iets bijzonders, dan zijn er nog veel meer opties. Hier zetten wij een aantal speciale urnen voor u op een rij.

 

  1. Voortleven in de natuur

Wie tijdens zijn leven van de natuur heeft gehouden, wil misschien wel later op bijzondere wijze weer onderdeel worden van de natuur. In de Uitvaartwinkel.nl vindt u een speciaal ontworpen urn voor het begraven van de as van een dierbare. Deze is gemaakt van organische materialen, zoals zand, plantenextracten en vezels. Een aantal varianten biedt zelfs de mogelijkheid om bovenin (zaadjes van) een boom of struik te planten. Op die manier kunnen asresten voor nieuw leven zorgen en leeft de herinnering aan uw geliefde voort.

 

  1. Persoonlijke vingerafdruk

U kunt ook een klein beetje urn bewaren in een mini urn of keepsake. Wij hebben een speciale variant in de vorm van een hartje. Op het deksel zit een voet- of vingerafdruk verwerkt in de kleur zilver. Hiermee geeft u een hele persoonlijke draai aan de urn, omdat iedere vinger- of voetafdruk uniek is. Perfect voor een onderscheidende en bijzondere urn!

 

  1. Als een boek in de kast

Hield de overledene heel erg van lezen, dan is een asvaas in de vorm van een boek een heel mooi idee. Deze kan bijvoorbeeld gemaakt worden van brons. U zet de urn in de boekenkast, bijvoorbeeld tussen de lievelingsboeken van uw dierbare en bij een kaarsje. Natuurlijk kunt u deze bijzondere urn ook een ereplaatsje geven.

 

  1. Kies voor een kunstwerk

Niet alle urnen zien er meteen ook uit als een urn. Zo zijn er prachtige kunstwerken van hout of glas, waarin toch as bewaard kan worden. In dat geval kunt u vooral kiezen voor wat u mooi vindt. Het is niet aan deze speciale urnen te zien dat hier as in is verwerkt, dus u kunt dit voor u houden of toch delen met een van uw naasten.

 

  1. Kabbelen door het water

Waterratten hebben een grote voorliefde voor water. En wat is er dan mooier om later weer terug te keren naar het water? De zeeurn is een van onze speciale urnen. Dit type is gemaakt van volledig biologisch afbreekbaar materiaal dat in enkele uren oplost in het water. De urn blijft even drijven en zakt vervolgens langzaam naar de bodem. Geleidelijk aan wordt de as dan vrijgegeven aan de natuur. Weeromstandigheden en gewicht spelen hierbij natuurlijk een rol. U kunt kiezen uit speciale urnen in de vorm van een envelop of schelp.

 

  1. Nieuw: 3D-print naar keuze

Heeft u een idee, maar bestaat uw bijzondere urn nog niet? Dan kunt u deze natuurlijk ook nog laten maken. De gemakkelijkste manier hiervoor is om een bedrijf met een 3D-printer in te schakelen. Zij kunnen uw ontwerp precies voor u uitwerken. Zo kunt u een buste van uw dierbare laten maken en hierin de as bewaren. De mogelijkheden voor unieke urnen zijn eindeloos!

 

Wat zijn uw uitvaartwensen?

Hebben onze bijzondere urnen u op ideeën gebracht? Als u nog vragen heeft, dan helpen wij u graag telefonisch verder (0800 – 72 36 274). Kiest u straks ook voor een onze bijzondere urnen?