Top 5 gedenksieraden

16 april 2019

De manier waarop mensen hun overleden dierbaren herdenken verandert door de jaren heen. Naast dat het natuurlijk een zeer persoonlijk proces is, zijn er manieren aan te wijzen die gedurende een bepaalde tijd meer voorkomen. Dat ligt niet alleen aan cultuur, tijd en mode, maar ook aan het veranderende aanbod. Waren urnen vroeger vrij grote vazen die niet erg subtiel in huis te integreren waren, zijn er tegenwoordig tal van verschillende urnen en andere gedenkartikelen beschikbaar. De laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een gedenksieraad. Dit is een sieraad waarin een beetje as van een overledene in verwerkt wordt. Het is subtiel, persoonlijk en tastbaar: het kan altijd gedragen worden. Om u te kennis te laten maken met dit bijzondere sieraad tonen we hieronder de top 5 meest gekozen gedenksieraden.

#1 Ashanger: hart met zirkonia 

Dit mooie zilveren medaillon in de vorm van een hartje vormt een geliefd en subtiel aandenken aan uw dierbare. De hanger is ca. 20 mm groot, gemaakt van hoogwaardig zilver en ingelegd met zirkonia steentjes. Het is een prachtig sieraad dat perfect gedragen kan worden bij alledaagse kleding. Aan de achterkant zit een discrete opening met een schroefdopafsluiting, waar een beetje as in bewaard kan worden. Het sieraad is eenvoudig zelf te vullen met as.

#2 Asring: zilveren ring met zirkonia en hars

Deze bijzondere zilveren ring bevat enkele zirkonia steentjes en een speciale gekleurde hars. Door een beetje as van een overledene te vermengen met de hars ontstaat een doorzichtige glanzende afwerking. U kunt zelf een kleur hars kiezen en een beetje as opsturen naar de edelsmid, die het vervolgens in de ring verwerkt.

#3 As-armband: gevlochten leren armband

Deze smalle lederen armband in het lichtbruin bevat een zilveren of RVS schuifslot, dat een askamer bezit. De twee gevlochten bandjes vormen samen een sieraad met een stoere en toch elegante uitstraling, waarbij u zelf kunt kiezen tussen een RVS of zilveren slot. Door middel van de schroefdop kunt u dit sieraad zelf vullen met een beetje as.

#4 Asbedel: zilveren traan

Deze zilveren asbedel in de vorm van een traan is een liefdevol aandenken waar een klein beetje as in bewaard kan worden. U kunt de bedel zelf vullen. De bedel kan bevestigd worden aan armbanden of kettingen van o.a. Pandora, Simstars, Elemento, Trollbeads en Chamilla.  Zo kunt u deze zilveren traan altijd bij u dragen aan uw eigen sieraad.

#5 Glazen asbedel in één kleur

Deze asbedel bevat een sterling zilveren kern en is te bevestigen aan bedelarmbanen van Pandora, Larenza, Simstars, iMenso, SilveRado, Biagi, Amora, Trollbeads, Tedora en Pandora Style. U kunt kiezen uit 20 kleuren maar zelf een kleur samenstellen is ook mogelijk. Een glasblazer zorgt ervoor dat de as als een streepje in het glas verwerkt wordt. Dit doet hij door het glas te verhitten en vloeibaar te maken; de as wordt tussen de lagen aangebracht. Het is ook mogelijk om een sterling zilveren kapje toe te voegen aan de bedel, waarin een persoonlijke tekst of datum gegraveerd kan worden.

Geïnspireerd door gedenksieraden?

Naast deze top 5 zijn er nog tal van mogelijkheden. Denk aan verschillende vormen, kleuren, materialen en maten. De sieraden zijn op allerlei manieren te personaliseren; naast het toevoegen van as is het soms mogelijk een tekst (naam of datum bijvoorbeeld) te laten graferen of een eigen kleur te kiezen. Soms is het mogelijk om in plaats van as een plukje haar in het sieraad te verwerken, en er zijn ook speciale haarloksieraden. Controleer altijd even of een assieraad eenvoudig zelf te vullen is (bijvoorbeeld met een vulsetje) of dat er as opgestuurd moet worden naar de edelsmid. Het verwerken van as gebeurt met grote discretie en respect. Zo worden de mooiste gedenksieraden gecreëerd voor het herdenken van onze dierbare overledenen.