Goedkope assieraden in alle maten en vormen

28 november 2017

Geef uw aandenken vorm

Kies zelf sieraad dat het beste bij u of uw dierbare past. Er zijn tientallen soorten bedeltjes en hangers te bestellen, die u aan een eigen of speciaal gekocht armbandje of kettinkje kunt hangen. Kies bijvoorbeeld een eenvoudig potje met vergeet-mij-nietjes van zilver, gevuld met een beetje as. Of misschien heeft u liever een kruisje, een engeltje, een hart of een ster? Al voor minder dan € 50,- kunt u een subtiel gedenksieraad bestellen. De hangers zijn vaak niet te herkennen als een assieraad, zodat u het ongemerkt bij u kunt dragen.

Naast zilveren hangertjes en bedeltjes die gevuld kunnen worden met as, zijn er ook oorbellen en ringenwaar as in verwerkt kan worden. Vanaf € 57,50 zijn er glazen assieraden in verschillende kleuren en vanaf € 69,95 zijn er gouden hangertjes en bedels, in verschillende vormen. Vanaf € 89,- kan er een foto of zelfs een vingerafdruk van de overledene in het sieraad verwerkt worden.

Het vullen van het assieraad

U kunt een assieraad zelf vullen met een beetje as van de overledene. Dat gaat het beste met het speciale vulsetje, dat u voor een tientje kunt kopen. U kunt het sieraad ook door de edelsmid of glasblazer laten vullen met een beetje as. In sommige hangers zit een symbolische hoeveelheid as; bijvoorbeeld drie korrels. Informatie over het versturen van de as krijgt u als u een bestelling heeft geplaatst. U kunt er vanuit gaan dat het vullen met veel respect en nauwkeurigheid wordt gedaan. Bij sommige assieraden is er sprake van een kleine holte waar de as in gedaan wordt. Bij andere sieraden wordt de as verwerkt tijdens het maakproces. Bij de glazen bedels wordt de as door de glasblazer tussen twee vloeibare lagen glas gedaan, in een lijntje, zodat je de as als een mooi streepje in de bedel ziet zitten. Het vullen en vormgeven van uw persoonlijke assieraad kan geheel aan uw smaak en budget worden aangepast. Zo is een hangertje, gevuld met wat as, goedkoper dan een glasbedel. En een glasbedel die uit één kleur bestaat is ook weer goedkoper dan een glazen asbedel met meerdere kleuren. Ook kan er soms nog een plaatje met persoonlijke gravure toegevoegd worden.

Wanneer u geen as kunt of wilt gebruiken

Wanneer uw dierbare begraven is of u heeft om andere redenen geen as beschikbaar voor in het sieraad, zijn er nog tal van oplossingen. Zoals we eerder schreven zijn er naast assieraden ook haarlokhangers. In de sieraden kan dus as verwerkt worden, of een haarlok, maar het is ook mogelijk om een sieraad te vullen met een beetje zand (van graf of geboorteplaats), bloemblaadjes, schelpjes of melktandjes. Voor iedereen is er een geschikte manier om te herdenken.

Wij van www.uitvaartwinkel.nl helpen u graag om uw perfecte assieraad te vinden. Bel ons gratis op 0800-7236274 of chat met ons op de website.