Een waardige bestemming voor uw overleden hond

25 juni 2019

Wanneer uw hond overlijdt kan het verdriet overweldigend zijn. Net als mensen maken huisdieren een belangrijk deel uit van ons leven. Een hond is vaak jarenlang deel van uw familie geweest; uw dagelijkse routine was afgestemd op uw hond. Het verlies van uw trouwe viervoeter mag dan ook zeker erkend worden. Tegenwoordig is daar meer dan ooit aandacht voor en er zijn dan ook steeds meer manieren om uw overleden hond een waardige laatste bestemming te geven. Denk hierbij aan speciale hondenurnen

Mogelijkheden om een hond te herdenken

Uw hond, die elke dag zo aanwezig was in uw leven, laat een lege plek achter. Daarom is het fijn om een tastbaar aandenken aan uw hond vast te kunnen houden of een plekje in huis kunt geven. Zoals er voor overleden personen urnen zijn, assieraden en gedenkartikelen, zijn ze er ook voor honden. Dierenbegraafplaatsen en dierencrematoria zijn tegenwoordig geen rariteit meer. Een hond is een mens zijn beste vriend, toch? En voor je beste vriend wil je een waardige laatste bestemming en een mooi aandenken, als het zover is.

Hondenurnen

In principe zijn alle urnen die voor mensen bedoeld zijn, ook geschikt voor huisdieren. Er zijn dan ook vele mogelijkheden om de as van je overleden viervoeter te bewaren. Wil je echter een urn die speciaal ontworpen is voor honden? Dat kan ook. Deze speciale hondenurnen zijn voorzien van lieve pootafdrukjes en worden gemaakt in de vorm van een hondje, hart, druppel of bol. Ook zijn de urnen te personaliseren door er een tekst in te graferen. Er zijn urnen van messing, glazen ornamenten of zelfs biologisch afbreekbare urnen voor in de grond.

Urn of knuffelkei

U kunt natuurlijk kiezen voor een mooie urn die u een mooi plekje kunt geven in uw huis of – als de urn daarvoor geschikt is – in de tuin. Er zijn ook mini-urnen verkrijgbaar zodat de urn wat minder ruimte inneemt en u wellicht wat as over meerdere kleine urnen kunt verspreiden. Zo kunnen meerdere mensen een klein aandenken aan deze lieve hond bewaren. Denk bijvoorbeeld aan de subtiele knuffelkei. Dit kleine steentje past precies in uw hand en kan gevuld worden met een beetje as. Zo kunt u altijd een klein aandenken bij u dragen en er troost uit putten wanneer u dat nodig heeft.