Assieraden met hars

15 augustus 2019

Assieraden zijn er in vele vormen, materialen en soorten. Maar had u al gehoord van assieraden met hars? Deze assieraden zijn bijzonder van uiterlijk omdat er gekleurde hars in verwerkt zit. Er is een speciaal proces om deze assieraden met hars te maken. Wilt u een bijzonder aandenken aan een overleden dierbare, en wilt u een assieraad graag zelf personaliseren? Dan is een assieraad met hars wellicht een hele mooie optie. Hieronder leggen we uit wat het precies inhoudt.

Hoe wordt een assieraad met hars gemaakt?

Wanneer u een assieraad met hars wilt bestellen, kiest u allereerst een sieraad uit dat u aanspreekt. Vaak kunt u naast het materiaal, de afwerking of kleur, de maat en andere eigenschappen van het sieraad ook nog een kleur hars kiezen. Er zijn veel verschillende kleuren; kiest u er een naar uw smaak. Wees er wel bewust van dat de uitwerking van de kleur altijd iets kan afwijken van de afbeelding op internet. Het gaat om een handgemaakt proces met een natuurproduct.

Als u een assieraad met hars bestelt, dan verwerkt de edelsmid een beetje as van uw overleden dierbare in het sieraad. Hiervoor dient u een klein beetje as op te sturen in een speciale envelop. De edelsmid gaat uiteraard zeer discreet om met dit kostbare pakketje. Door een klein beetje as te mengen met vloeibare hars, kan de as verwerkt worden in het sieraad. De gestolde hars met de as vormt zo een prachtig gekleurd harslaagje op uw sieraad.

Zichtbare as

Het bijzondere van een gedenksieraad met hars is dat de as die je in het sieraad verwerkt, nog zichtbaar kan zijn. Kies voor de transparante hars om de as het meest zichtbaar te houden. Bij andere assieraden zit de as verstopt in een compartimentje en is het niet de bedoeling dat je het kunt zien. Wanneer het verwerkt zit in de hars kan dit dus wel! Hoe donkerder de kleur hars, hoe minder goed je de as zult zien zitten. Kies dus zelf wat je het mooist vindt en waar je de meeste troost uit kunt putten.

Sieraden

Gekleurd hars met as erin kan op vele soorten sieraden toegepast worden. Er zijn armbanden, armband-bedels, ringen, oorbellen en hangers voor aan een kettinkje in deze categorie beschikbaar. Zowel voor mannen als vrouwen zijn er mooie sieraden met hars te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie robuuste armband van leer, afgewerkt met zilver en een streepje hars of een stalen ring met harsafwerking en zirkonia: dit kan een elegante toevoeging zijn aan een mannelijk ensemble, terwijl een schitterende ring met harsafwerking in een rondje een zeer vrouwelijke touch heeft. Van een klein en sierlijk tot een stoer en strak design; alle soorten sieraden kunnen op deze manier met hars en as afgezet worden.