5 tips om te herdenken zonder as

27 februari 2017

In onze webshop leest u over de mogelijkheden voor urnen en assieraden. Maar wat al u geen as van uw dierbare heeft? Bijvoorbeeld omdat hij of zij begraven is? Gelukkig zijn er dan ook nog voldoende mogelijkheden om uw dierbare dicht bij u te houden en te herdenken. In dit artikel geven wij u vijf tips om te herdenken zonder as.

 

1.     Bewaar in een assieraad wat anders

Het mag dan wel een assieraad heten, maar dat wil nog niet zeggen dat u hierin ook as moet bewaren. Er zijn ook allerlei andere dingen die u in een assieraad of haarlokhanger kunt bewaren. Zo kunt u in veel gevallen de as vervangen door zand van het graf of van de geboorteplek van uw dierbare. Of wat dacht u van een haarlok in een hanger? Andere opties zijn melktanden, een stukje stof of schelpjes.

2.     Kies voor een vingerafdruk- of fotosieraad

Niets is persoonlijker dan een vingerafdruk. U kunt uw geliefde ook herdenken met een vingerafdruksieraad. Dit kan een ring, armband of hanger zijn. En wilt u uw geliefde graag altijd kunnen zien, dan kunt u een foto laten verwerken tot een bijzondere en unieke hanger. U kunt zelfs kiezen voor een medaillon, zodat alleen u ziet en wat welke foto u met u meedraagt.

                                 

3.     Maak van kleding iets nieuws

Veel mensen gooien de kleding van hun partner gewoon weg. En dat is zonde! Want u kunt hier nog iets heel moois van maken, bijvoorbeeld een dekentje of een kussen. Zo ziet u nog de prints en stoffen terug die uw geliefde graag droeg. Ook kunnen stoffen heerlijk ruiken naar uw dierbare. U kunt een herinneringsdeken of –kussen zelf maken of laten maken door iemand die hier handig in is.

 

4.     Laat een schilderij maken van een foto

Met foto’s ziet u uw dierbare weer voor u, precies zoals hij of zij was. U kunt natuurlijk vele foto’s neerzetten. Maar wat vaak ook heel mooi is, is een schilderij dat zo natuurgetrouw mogelijk geschilderd is. Het is heel treffend om uw dierbare voor u te zien in prachtige penseelstreken en op die manier te herdenken. Er zijn diverse schilders in binnen- en buitenland die voor u een kunstwerk op maat kunnen maken.

 

5.     Een kunstwerk met grafzand

Wij hebben ook diverse asbeelden in ons assortiment. Dit zijn kleine kunstwerken van een materiaal naar keuze. Vindt u een Boeddha van hout mooier? Of vindt u zilveren dolfijnen mooier? Doordat het zulke verfijnde kunstwerken zijn, ziet niemand dat het eigenlijk een asbeeld is. U kunt zelf bepalen of u anderen vertelt dat u hiermee uw dierbare wilt herdenken. Bij gebrek aan as kunt u het beeld vullen met grafzand of zand van een geboorteplek.