Uitvaartwinkel gaat sluiten

Vanaf 6 januari 2020 is Uitvaartwinkel.nl niet langer bereikbaar en is het niet meer mogelijk om gedenkartikelen te bestellen. Mocht u toch nog een gedenkartikel willen bestellen dan kunt u hiervoor contact opnemen met de Monuta uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Zoek uitvaartverzorger in de buurt

Vragen of meer informatie?

Heeft u vragen hierover of wilt u meer weten over een product dat u besteld heeft? Neem dan contact op via het e-mailadres uitvaartwinkel@monuta.nl.

 • Gratis verzending in Nederland
 • Snelle levering
 • Persoonlijk contact via onze klantenservice
 • 24/7 bereikbaar
 • 7 échte winkels

Gedenkartikelen om uw dierbare te herdenken

Filteren

18 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

18 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Strooikokers voor asverstrooiing

De strooikoker is verkrijgbaar in diverse designs en is eenvoudig in gebruik. De strooikoker is geschikt voor een begrafenis, asverstrooiing of als aandenken. Het brede scala van modellen biedt iets voor elke smaak en door de verschillende maten zijn ze geschikt voor verschillende doeleinden.

Bijvoorbeeld als de asverstrooiing plaatsvindt op verschillende locaties, kan de as verdeeld worden over verschillende kleinere kokers. Deze mooie strooikokers zijn bedoeld als een alternatief voor de onaantrekkelijk verstrooiings bussen. Tijdens het ontwerp is er rekening mee gehouden dat ze, voor zowel de begrafenisondernemer als de familie, eenvoudig te gebruiken zijn. 

Onze strooibussen zijn een milieuvriendelijke keuze, want ze zijn gemaakt van 90% gerecycled materiaal en zijn biologisch afbreekbaar.  

Afmetingen strooikokers

 • Inhoud 65 cc Hoogte 9 cm doorsnede 3,5 cm
 • Inhoud 160 cc Hoogte 12 cm doorsnede 5 cm
 • Inhoud 380 cc Hoogte 13,5 cm doorsnede 7,5 cm
 • Inhoud 690 cc Hoogte 22,5 cm doorsnede 7,5 cm
 • Inhoud 1860 cc, Hoogte 25 cm doorsnede 11 cm
 • Inhoud 3790 cc, Hoogte 37 cm doorsnede 13 cm

De asstrooikoker bestaan uit de volgende onderdelen: 

Buitenste koker met deksel, binnenkoker met voorgeperforeerde uitdruk opening, tube lijm en naamsticker. Om de koker te kunnen vullen moet u het volgende doen:

1. Haal de deksel van de buitenste koker.
2. Trek de binnenste koker uit de buitenste koker. (soms kan een draaibeweging het uittrekken van de binnenste koker vergemakkelijken).
3. Zet de binnenste koker neer met de grote open kant boven.
4. Vul de binnenste koker met as.
5. Plaats de buitenste koker over de binnenste koker en duw deze langzaam door tot deze op zijn plaatst zit. (dit is mogelijk door het kleine ontluchtingsgaatje in de bodem van de buitenste koker).
6. Nadat de buitenste koker over de binnenste koker is geplaatst is het noodzakelijk om het kleine ontluchtingsgaatje af te dichten. Dit kunt u het gemakkelijkst doen met bijgeleverde naamsticker. Hierna kan de koker weer rechtop geplaatst worden en kan de deksel teruggeplaatst worden.
7. Wanneer men nu de as wil verstrooien haalt men de deksel van de strooikoker en drukt de voorgeperforeerde cirkel door. Hierdoor ontstaat de strooiopening in de koker. Wil men niet alle as verstrooien is het mogelijk om met het tubetje lijm de deksel op de bus vast te lijmen na de gedeeltelijke verstrooiing.

Veilig winkelen met

Veilig betalen met

Zorgvuldig bezorgd door Zorgvuldig bezorgd door PostNL